Hårförlängning

Det finns flera olika metoder att välja mellan om du är sugen på en hårförlängning. Här kan du läsa lite om de olika alternativen för att ta reda på vad som passar just dig och din livsstil bäst.

Det första du måste bestämma dig för är om du vill ha syntethår eller äkta hår. Syntethår är billigare än äkta hår men fördelen med äkta hår är att det ser mer naturligt ut och smälter in lättare i ditt riktiga hår. Det kan också utsättas för värmebehandling som plattång, hårfön och locktång vilket syntethår inte klarar.

Läs mer

5 tips för dig med löshår:

Dagens hårförlängningar eller extensions är så naturtrogna och kvalitativa att de sällan syns över huvud taget. Hos en återförsäljare och expert på hårförlängning som Hairtalk hittar du tejpextensions av högsta kvalitet och med superenkla fästmetoder. Hairtalks vision är att ingen kvinna ska behöva känna sig begränsad av sitt hår, och i deras sortiment hittar du hårförlängning till alla typer av hår, av alla tänkbara nyanser och längder. Oavsett om du själv är nyfiken på hårförlängning eller om du är frisör och vill kunna erbjuda dina kunder hårförlängning av högsta kvalitet, kan du vända dig till Hairtalk för mer information.

5 tips för dig med löshår:

  • För att spara pengar kan du köpa ett hårträns istället för flera små extensions. Hårträns är en lite större sektion äkta hår som är ihopsytt längst upp. På det viset blir det oftast lite billigare.
  • Teasa ditt underhår med en hårborste innan du sätter i dina clips så att de sitter bättre. Då är risken mindre att de glider ur under kvällens gång.
  • Om du vill sätta upp håret och ha lite mer volym i till exempel en hästsvans, testa att sätta in dina clips upp och ner! På det viset går de åt rätt håll och din uppsättning blir supersnygg!
  • Om du vill locka ditt löshår, se till att det är fuktigt innan du sätter i exempelvis hårrullar, det gör löshåret lite mindre glansigt och mer naturligt och lockarna stämmer ofta bättre överens med ditt naturliga hår.
  • Prova att använda ett shine serum för att ge mer glans till ditt naturliga hår, då blandar det sig bättre med det ofta lite glansigare löshåret.

Kan man färga syntethår?

Det går tyvärr inte att färga syntethår. Färgen fastnar inte på de konstgjorda fibrerna. Istället rekommenderas du att färga ditt eget hår och sedan välja ett löshår i samma färg om du vill ha syntethår.

Vilket löshår är bäst?

  • Hårförlängning Keratinvax: Med den här metoden fäster frisören slinga för slinga av löshåret med hjälp av vax vilket gör att fästena blir mjuka och följsamma. Det här är den metod som flest frisörer rekommenderar idag då det sliter minst på ditt naturliga hår.
  • Hårförlängning Clip-on: Med hjälp av clip-on löshår kan du ta ut och sätta i löshåret när det passar dig. Det är perfekt om du vill göra en snygg uppsättning eller ha långt hår en utekväll och tar bara ungefär fem minuter att sätta in hemma i badrummet
  • Hårförlängning Mikroringar: Men den här metoden fäster du löshåret med hjälp av små ringar. En slinga löshår förs genom en liten ring tillsammans med lite av ditt riktiga hår och kläms sedan åt med en tång. Skillnaden mellan mikroringar och till exempel keratinvax är att ringarna inte ger lika följsamma fästen. Men mikroringar rekommenderas om du vill återanvända löshåret och ringarna.
  • Hårförlängning Tejp: Tejpmetoden är väldigt skonsam mot ditt hår och därför väldigt populär just nu. Du tejpar fast löshåret i ditt naturliga hår och får i princip osynliga fästen. Däremot kan tejpremsorna lätt lossna och måste sättas tillbaka med hjälp av frisör.
  • Sy in hårförlängning (weaving): Du kan även sy fast ditt löshår. Det sys då fast i inbakade flätor i hårbotten och fästs då som en enhet och inte i enskilda slingor. Den här metoden ger ofta ett mer långvarande resultat. Det är dessutom helt fritt från kemikalier och produkter som är skadliga för håret